Ενημέρωση

Το Μαγικό Χωριό Του Αη Βασίλη

Το Μαγικό Χωριό Του Αη Βασίλη άναψε χτες(16-12-2019) τα φώτα του για πρώτη φορά στο νησι για να υποδεχτεί όλο τον κόσμο και κυρίως τα παιδιά.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη όπως και οι δωρεές που έγιναν προκειμένου να υλοποιηθεί όλο αυτό,

Το Μαγικό Χωριό θα μείνει ανοιχτό έως και τις 31-12-2019 όπου και θα γίνει αλλαγή του χρόνου.

Όπως ανακοίνωσε και ο Δήμαρχος του νησιού κος Νικος Γαλατουμος θα υπάρξουν κι’ άλλες εκδηλώσεις μέσα στο 2020.
Εμείς περιμένουμε να τις δούμε να πραγματοποιούνται και να βοηθήσουμε
όσο μπορούμε, όπως κάνουμε πάντα.

Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες,βίντεο όπως και ένα κείμενο της
Δαφνης Χαλκια
1ον Γιατί μου άρεσε
2ον Γιατί είναι δικιά μου η σελίδα και βάζω ότι θέλω.
Πέρα απ την πλάκα διαβάστε το είναι απόλυτα περιγραφικό

Σαμοθράκη: Ένα νησί εξόριστο μέσα στην ομορφιά του…

Για όσους δεν έχουν έρθει ποτέ στην Σαμοθράκη, είναι ένα ακόμα όμορφο νησί για το οποίο έχουν ακούσει πολλά.
Για όσους το έχουν επισκεφτεί, ίσως να τους έχει μείνει η εικόνα του καλοκαιριού και οι ομορφιές του.
Για όσους το έχουν ερωτευτεί και έρχονται συχνά έχει μια θέση στην καρδιά τους που όχι μόνο δεν αλλάζει αλλά κάθε φορά γίνεται και καλύτερη
Για μας που ζούμε εδώ τα πράγματα είναι αλλιώς. Είναι η καθημερινότητα του καλοκαιριού, η μοναξιά του χειμώνα, τα συσσωρευμένα «γιατί» που πολλές φορές μας κάνουν να νοιώθουμε αδικημένοι, πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ξεχασμένοι πολλές φορές.
Ο χειμώνας στο νησί συνήθως είναι βαρύς. Συνήθως έχει και χιόνια και τα τελευταία χρόνια και βροχές. Και κάπως έτσι προσπαθούμε να διώξουμε την μελαγχολία του και την μοναξιά του… Τα Χριστούγεννα στο νησί ήταν πάντα μια προσπάθεια κάτι να γίνει, που όμως δεν γινόταν ποτέ. Σταθερή αξία η γιορτές των σχολείων. Τα τελευταία χρόνια και του συλλόγου φίλων μουσικής «Αρμονίας Γένεσις» Παλιά ο τότε «Σαμοθράκη εν δράση» έκανε μια προσπάθεια για μια πιο καλή και πιο γενική γιορτή, που όμως έμεινε και αυτή σαν προσπάθεια και σαν ανάμνηση.
Φέτος όμως έγινε κάτι μοναδικά υπέροχο. Με μπροστάρη τον Δήμο στήθηκε ολόκληρο χωριό και γέμισε με φως και αισιοδοξία η ψυχή μας. Με την Αντιδήμαρχο, τους εργαζόμενους στον Δήμο, τους χορηγούς, τους εθελοντές, καθαρίστηκε ο χώρος στο Πάρκο Μαλαματίνα, στήθηκαν δέντρα, καράβια, εξέδρες, το σπίτι του Αη Βασίλη, το ταχυδρομείο, τα δωμάτια δραστηριοτήτων, το τραπέζι με τα κεράσματα , το μαγειρείο με τους φρεσκοτηγανισμενους λουκουμάδες και τα σουβλάκια, το σπίτι με τα ποπ κορν, τα ξωτικά, τα χιλιάδες φωτάκια… Και οι Σαμόθρακες, μικροί και μεγάλοι ήταν σχεδόν όλοι εκεί για να γιορτάσουν και να χαρούνε. Για να δουν τον Άγιο Βασίλη να φτάνει με την βάρκα του και τα ξωτικά του, να κάθετε στην πολυθρόνα δίπλα από το τζάκι και να μοιράζει παιχνίδια, χαρά και ελπίδα!! Και μετα όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, το ρηξαν στο γλέντι και στον χορό όπως τότε παλιά που από το τίποτα γινόντουσαν πανηγύρια. Άλλωστε δεν χρειάζεται παρά καλή διάθεση για να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα μέρες που είναι.
Συγχαρητήρια και μπράβο θα δείτε πολλά στο διαδίκτυο και άλλα τόσα τα είπαμε εκεί ζωντανά. Δεν φτάνουν . Ότι και να πούμε ότι και να γράψουμε δεν φτάνει. Ίσως ένα «ευχαριστώ» να αξίζει κάτι περισσότερο. Ευχαριστώ, ευχαριστούμε, που κάποιος αποφάσισε σωστά και το είπε και δημόσια πως «τα παιδιά μας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και πρέπει να απολαμβάνουν και αυτά ότι και στην υπόλοιπή Ελλάδα.» Πως «Οι Σαμοθρακίτες αξίζουν την βελτίωση στην καθημερινότητα τους και στο κάτω κάτω πληρώνουν φόρους και τέλη γι’ αυτό» Πως γιορτές θα γίνονται και τις Απόκριες και οπότε μπορούμε και κυρίως πως το «μαγικό χωριό του Αη Βασίλη» θα γίνει και του χρόνου και κάθε χρόνο.. Όταν αυτός ο «κάποιος» είναι ο Δήμαρχος του Νησιού μας, εμείς που σήμερα περάσαμε όμορφα, ευχόμαστε να το εννοεί και κυρίως να το κάνει.
Η ευτυχία, η χαρά, η πρόσκαιρη έστω ξεγνοιασιά, είναι πανάκριβα δώρα που φέτος μοιράστηκαν απλόχερα. Ψάχνω να βρω λόγια να περιγράψω την χαρά των παιδιών όταν περίμεναν τον Άγιο Βασίλη να φτάσει με τη βάρκα και έτρεχαν σχεδόν για να τον δουν να έρχεται. Και μετα να περιμένουν στην σειρά για να φτάσουν κοντά του να πάρουν το δώρο τους και να βγουν φωτογραφία. Ψάχνω να βρω λόγια να περιγράψω την δική μου συγκίνηση που τα έβλεπα και τα ζουσα όλα αυτά.
Το Μαγικό Χωριό του Αη Βασίλη, σήμερα, ήταν κάτι πολύ πιο πάνω από μια απλή γιορτή και ένας απλά όμορφος στολισμένος χώρος . Ήταν η ίδια η μαγεία των εορτών, ήταν η αίσθηση ότι από δω και πέρα όλα θα είναι φωτεινά.
Καλές Γιορτές λοιπόν, με υγεία και του χρόνου πάλι εδώ με ακόμα καλύτερη διάθεση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *