Παραλίες


Στη Σαμοθράκη θα συναντήσεις παραλίες ολοκάθαρες, με γαλαζοπράσινο και βαθύ γαλάζιο χρώμα και κατά βάση σκεπασμένες με λευκό και γκρίζο βότσαλο. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες με χοντρή, καθαρή και χρυσαφένια  άμμο.

1)Παχία Άμμος: Στα 15 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Καμαριώτισσας θα συναντήσετε ίσως την ωραιότερη  παραλία του νησιού. Είναι η μοναδική παραλία με άμμο την οποία μπορείτε να επισκεφτείτε οδικώς. Τα καταγάλανα και  βαθιά νερά της καθώς επίσης και τα ογκώδης βράχια που την περιβάλλουν σου δίνουν την αίσθηση  ότι βρίσκεσαι σε ένα εξωτικό νησί. Διαθέτει οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες, beachbar,  ψαροταβέρνα και λίγα δωμάτια στα οποία μπορείτε να μείνετε. Η διαδρομή μέχρι εδώ μπορεί να σας φανεί λίγο κουραστική, αλλά στο τέλος θα ανταμειφθείτε. Βέβαια μπορείτε να την προσεγγίσετε και με το καραβάκι που κάνει τον γύρω του νησιού, αλλά μόνο όταν επικρατεί νηνεμία στο θρακικό πέλαγος!

2)Κήποι: Στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού γύρω στα 30 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Καμαριώτισσας  βρίσκεται η ατελείωτη  παραλία Κήποι. Το γκρίζο ψιλό βοτσαλάκι που την χαρακτηρίζει της προσδίδει μια παράξενη, άγρια ομορφιά από την οποία θα γοητευτείτε.  Τα πεντακάθαρα και σκούρα βαθιά  νερά της , καθώς επίσης και το πολύ πράσινο που υπάρχει σε απόσταση αναπνοής από την θάλασσα θα σας ταξιδέψουν σε ένα ονειρικό προορισμό. Διαθέτει λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες και μία καντίνα.

3)Θερμά Λουτρά: Μόλις λίγα μέτρα από το ομώνυμο χωριό βρίσκεται η βοτσαλωτή παραλία Θερμά Λουτρά. Μέτα από μια καταπληκτική διαδρομή μέσα από καταπράσινους τόπους και αιωνόβια πλατάνια από το λιμάνι της Καμαριώτισσας, θα συναντήσετε την οργανωμένη αυτή παραλία. Διαθέτει beachbar με πολλές ξαπλώστρες , ομπρέλες και καντίνα. Καθώς κοιτάτε από την αντίθετη πλευρά από την θάλασσα θα έχετε θέα το καταπράσινο βουνό. Στην γύρω περιοχή θα βρείτε πολλά καταλύματα, σούπερ μάρκετ, παραδοσιακές ταβέρνες και καφενεία ,ζαχαροπλαστεία, αλλά και τα δύο κάμπινγκ που διαθέτει το νησί.

4)Λιμνίδι: Η πρώτη οργανωμένη παραλία που θα συναντήσει κανείς στην διαδρομή από το λιμάνι προς τα Θερμά. Διαθέτει καφετέρια με ξαπλώστρες και ομπρέλες.

5) Βάτο: Μια από τις λατρεμένες παραλίες της Σαμοθράκης στην οποία θα συναντήσει κανείς σπηλιές, μικρούς κολπίσκους, ψιλό λευκό βοτσαλάκι και φυσικά πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά. Η προσέγγιση μπορεί να γίνει μόνο με βάρκα εφόσον η παραλία είναι αποκομμένη από το υπόλοιπο νησί με αποτέλεσμα να σου δίνει την αίσθηση του ναυαγού.

6)Μακριλιές: Στην διαδρομή για Παχιά Άμμο θα συναντήσετε μια παραλία που χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο οι ντόπιοι, τις λεγόμενες Μακριλιές. Παραλία με πέτρες, αλλά με πεντακάθαρα και ίσως από τα πιο ζεστά νερά στο νησί. Στην περιοχή θα βρείτε καταλύματα , ψαροταβέρνα και μόλις ένα χιλιόμετρο πιο πάνω το χωριό Λάκκωμα. Έχει πάρει το όνομά της από τους πολλούς ελαιώνες που υπάρχουν στην γύρω περιοχή.

7)Παραλία του Φονιά: Λίγο μετά το κάμπινγκ θα βρεθείτε σε μια περιοχή που ίσως σας παραξενέψει και ταυτόχρονα σας τρομάξει το όνομά της ,Φονιάς. Η παραλία του πετρώδεις  βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον παραλιακό δρόμο μετά τα Θερμά. Πάνω σε αυτήν δεσπόζει περήφανος ο πύργος του Φονιά. Η γύρω περιοχή διαθέτει μια άγρια ομορφιά που σε προκαλεί να την εξερευνήσεις.


8)Παλαιάπολη: Όμορφες πετρώδεις παραλίες θα συναντήσετε κατά μήκος του παραθαλάσσιου  χωριού Παλαιάπολη. Διάσπαρτες παρέες τουριστών, αλλά και ντόπιων απολαμβάνουν τον ήλιο κατά μήκος των παραλιών και πολλοί από αυτούς επιδίδονται και στο windsurfing αφού οι άνεμοι στην περιοχή δίνουν το παρόν τους καθ ‘όλη την διάρκεια του έτους .

Νότιες Ακτές

Οι νότιες ακτές της Σαμοθράκης είναι περιοχή ,μεγάλης οικολογικής αξίας, απροσπέλαστες και φιλοξενούν μία ιδιαίτερα πλούσια πανίδα. Στο μέσο της πλευράς αυτής, το Κρεμαστό με τον περίφημο καταρράκτη του αποτελεί ένα από τα κύρια αξιοθέατα του νησιού, με το νερό να πέφτει απευθείας στη θάλασσα από τα κάθετα και πανύψηλα βράχια. Δίπλα του ακολουθούν οι περίφημοι γεωλογικοί σχηματισμοί, ¨της Γριάς τα Πανιά¨, και λίγο πιο πέρα η καταπράσινη ρεματιά το Γυάλι. Είναι μια θαλάσσια διαδρομή που σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα και μπορεί να πραγματοποιηθεί με καραβάκια που κάνουν τον γύρω του νησιού.