Ενημέρωση

Έγγραφο της Saos προς ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Αλεξανδρούπολη, 6 Μαΐου 2019

Προς:

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Θέμα: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΓ/ΟΓ ΣΑΟΣ ΙΙ

Σχετικό: Το με αρ. πρωτ. 2131.20/1862/2019/06.05.2019 έγγραφό σας

Κύριοι,

Μετά την από 6.5.2019 αρνητική απάντησή σας για συνέχιση των εργασιών προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη στο δρομολογημένο ΕΓ-ΟΓ ΣΑΟΣ ΙΙ θα θέλαμε να παρατηρήσουμε:


1. Ορθώς αναφέρετε ότι σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 8312.23Β/11/09/27-5-2009 Υ.Α. «επιτρέπεται η διενέργεια εργασιών επισκευής και συντήρησης σε πλοία που βρίσκονται αγκυροβολημένα εφόσον: α. Πρόκειται για δρομολογημένα Ε/Γ ή Ε/Γ – Ο/Γ πλοία, κατά το χρονικό διάστημα εκτέλεσης δρομολογίων και υπάρχει ανάγκης άμεσης επισκευής ή συντήρησης τους για την κάλυψη συγκοινωνιακών αναγκών».


2. Γνωρίζετε ότι η ζημία του εν θέματι πλοίου προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης δρομολογίου.


3. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι υπάρχουν άμεσες συγκοινωνιακές ανάγκες δεδομένου ότι λίαν προσεχώς λήγουν και τα πιστοποιητικά ασφαλείας του ΣΑΟΝΗΣΟΣ με ορατό πλέον κίνδυνο να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί το νησί της Σαμοθράκης ούτε καν κατά τη διάρκεια των εκλογών.


4. Γνωρίζετε επίσης ότι το πλοίο δεν μπορεί να επανέλθει στη κανονική λειτουργία του εκτελώντας δρομολόγια εάν προηγούμενα δεν αποκαταστήσει την βλάβη και δεν επιθεωρηθεί από τα αρμόδια όργανα ώστε να επανέλθουν σε ισχύ τα πιστοποιητικά ασφαλείας του πλοίου.


5. Η ερμηνεία σας ότι το πλοίο δεν μπορεί να εκτελέσει εργασίες αποκατάστασης της ζημίας γιατί δεν είναι δρομολογημένο είναι εντελώς αυθαίρετη αλλά και εκτός πάσης λογικής. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι με την παρουσίαση έστω και της παραμικρής βλάβης αναστέλλεται αυτόματα η ισχύς των πιστοποιητικών ασφαλείας του πλοίου και ως εκ τούτου παύουν να ισχύουν ακόμη και τα εγκεκριμένα δρομολόγιά του. Άρα με την δική σας λογική και αυθαίρετη ερμηνεία σε όσα πλοία κατά το παρελθόν παρουσιάστηκαν βλάβες και αυτόματα υπήρχε αναστολή εκτέλεσης δρομολογίων, δεν θα μπορούσαν να τύχουν εφαρμογής οι διατάξεις της παραπάνω αναφερόμενης Κ.Υ.Α. Ως εκ τούτου σύμφωνα με την λογική σας όλες οι αποκαταστάσεις βλαβών που έγιναν πρέπει να θεωρούνται παράνομες!!!!!


6. Επιπροσθέτως θα σας υπομνήσουμε ότι προ τριμήνου εξεδόθη από την δική σας Αρχή Άδεια εργασιών για το ΕΓ-ΟΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ – με ορθή ερμηνεία της ως άνω Κ.Υ.Α. – αλλά αντίθετη με αυτά που σήμερα υποστηρίζετε. Σας θυμίζουμε ότι για το εν λόγω πλοιο δεν υπήρχαν εγκεκριμένα δρομολόγια. 
Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε να επανεξετάσετε την εσφαλμένη απόφασή σας συναισθανόμενοι τον τιτάνιο αγώνα που πραγματοποιούμε προκειμένου να μην μείνει η Σαμοθράκη ούτε για μία ημέρα χωρίς πλοίο.
Από εδώ και πέρα κάθε καθυστέρηση στην εφαρμογή της νομοθεσίας θα είναι ολέθρια για το νησί.

Με τιμή,
Φώτης Μανούσης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
– κ. Νεκτάριο Σαντορινιό
Αναπληρωτή Υπουργό Υ.ΝΑ.Ν.Π.
(email: alternate.ministeroffice@yna.gov.gr )
– κ. Χρήστο Μέτιο
Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
(email: periferiarxis@pamth.gov.gr )
– Βουλευτές Ν. Έβρου
κ. Γεώργιο Καϊσα 
(email: kaisasgeo@windowslive.com)
κα Αναστασία Γκαρά 
(email: natasagara@gmail.com)
κ. Δημήτριο Ρίζο 
(email: rizossufli@gmail.com)
κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη
(email: dimosxakis@gmail.com )
– κ. Αθανάσιο Βίτσα
Δήμαρχο Σαμοθράκης
(email: dim@samothraki.gr )

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *