Ενημέρωση

Απάντηση σχετικά με το DEBATE

Απάντηση σχετικά με το Debate στον κ. ΒΙΤΣΑ από την παράταξη Ενωτικό Κίνημα Σαμοθράκης :


Δημοσιεύουμε τα πρακτικά της επιτροπής διαβούλευσης για το debate βάση των οποίων είχε συμφωνηθεί μεταξύ των τριών εκπροσώπων να βγει κοινή ανακοίνωση μετά την τρίτη συνάντηση τους την Τετάρτη 8/5/2019.

‘’Συναντήθηκαν σήμερα 30/4/2019 οι ορισμένοι εκπρόσωποι των Δημοτικών παρατάξεων για να συζητήσουν τις διαδικαστικές και οργανωτικές λεπτομέρειες του debate μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων Ουσιαστικά έπρεπε να απαντηθούν τα ερωτήματα που, πότε και πως.
Ως προς το «που» η απάντηση ήταν σαφής και συμφώνησαν και οι τρεις.

Στην Σαμοθράκη και σε χώρο που να δέχεται τουλάχιστον 300 άτομα. Προτάθηκαν το Γυμνάσιο ή κάποιο ξενοδοχείο και συμφωνήθηκε να δούμε την διαθεσιμότητα όταν οριστικοποιηθεί το πότε Ως προς το «πότε».

Οριστήκαν αρχικά τρις ημερομηνίες (9, 10 ή 11 Μαΐου) αλλά με επιφύλαξη γιατι ο εκπρόσωπος της παράταξης «Ενωτικό Κίνημα Σαμοθράκης» δεν μπόρεσε να δεσμευτεί γιατι δεν ήταν σίγουρος για την διαθεσιμότητα του Κου Γαλατούμου εκείνες τις ημέρες.
Εντός της εβδομάδας δεσμευτήκαμε ότι θα έχουμε σε κάθε περίπτωση βρει μια κοινή ημερομηνία.

Ως προς το «πως» η τελική πρόταση που διαμορφώθηκε μετα από διάλογο και με διάθεση όλων να γίνει αυτή η κοινή εμφάνιση των υποψήφιων δημάρχων είναι:
  • Θα υπάρχουν δυο συντονιστές. Θα γίνει προσπάθεια αυτοί να είναι δημοσιογράφοι από την Αλεξανδρούπολη,
  • αλλά σε καμία περίπτωση και οι δυο από το ίδιο ΜΜΕ. Ωστόσο τέθηκαν και τα ονόματα συμπατριωτών μας που ασκούν το επάγγελμα της δημοσιογραφίας και αφού καταλήξαμε σε 6 ονόματα, είπαμε πρώτα να ορίσουμε σίγουρα την ημερομηνία και μετα να δούμε την διαθεσιμότητα που υπάρχει.
  • Ζωντανή τηλεοπτική ή ραδιοφωνική κάλυψη αποκλείστηκε λόγου του κόστους που αυτή θα μπορεί να έχει και το οποίο δεν μπορούν να καλύψουν οι παρατάξεις. Ωστόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν άλλες μέθοδοι, χωρίς κόστος, τουλάχιστον για διαδικτυακή αναμετάδοση
  • Κάθε παράταξη θα δώσει τρις γραπτές ερωτήσεις στους συντονιστές, που θα είναι κοινές και για τους 3 υποψηφίους, οι οποίοι θα έχουν 3 λεπτά να απαντήσουν σε κάθε μια
  • Στο τέλος των ερωτήσεων ο κάθε υποψήφιος θα έχει 5 λεπτά για να κάνει μια τοποθέτηση και να θέσει από μια ερώτηση στο κάθε συνυποψήφιο του ο οποίος θα έχει δυο λεπτά χρόνο για να απαντήσει.
  • Οι χρόνοι θα πρέπει να κρατηθούν για να μπορέσουμε εντός 2ωρου να τελειώσουμε και η έναρξη θα γίνει στις 19:00 περίπου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Παράταξη «Ενωτικό Κίνημα Σαμοθράκης» δέχτηκε να συμμετέχει με την προϋπόθεση ότι θα
γίνει κάτι ανάλογο μεταξύ συμβούλων, όμως επειδή δεν μπόρεσε να δώσει ένα πρώτο πλάνο πως θα γίνει αυτό, θα επανέλθουμε στην επόμενη συνάντησή μας.

Η πρόταση για τηλεοπτική κάλυψη κατατέθηκε από την παράταξη «Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης».

Το κόστος για την υλοποίηση της παραπάνω πρότασης, δεν λειτουργεί ανατρεπτικά διότι, σε επικοινωνία που προηγήθηκε με τον τηλεοπτικό σταθμό «Θράκη net»ενημερωθήκαμε ότι αντιστοιχεί στο ποσό των 200 Ευρώ, για κάθε παράταξη.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι η παράταξη «Σαμοθράκη 2020» ήθελε ελεύθερες ερωτήσεις και κυρίως από το κοινό,
αλλά με το επιχείρημα της κράτησης ενός επιπέδου και του φόβου μήπως δημιουργηθεί έτσι κάποιο πρόβλημα, συμφωνήσαμε τελικά στην πιο πάνω πρόταση.
Τέλος να αναφερθεί ότι η παράταξη «Σαμοθράκη 2020» θα επιθυμούσε και δεύτερο debate, όμως τα μικρά χρονικά περιθώρια που υπάρχουν, μάλλον δεν θα το επιτρέψουν’’

Με έκπληξη είδαμε χθες την παρέμβαση του Δημάρχου στο διαδίκτυο όπου ζητά τηλεοπτικό debate χωρίς ατζέντα και προσυνεννόηση και μάλιστα στην Αλεξανδρούπολη!

Από την παρέμβαση αυτή προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

1) Ο κ. Δήμαρχος τορπιλίζει την ομαλή συνέχιση των συζητήσεων της οργανωτικής επιτροπής την οποία ο ίδιος πρότεινε πρώτος!
2) Απαξιώνει τον ρόλο του εκπροσώπου του στην παραπάνω επιτροπή.
3) Δεν σέβεται τις συμμετοχικές διαδικασίες.
4) Προσπαθεί να δώσει στο facebook θεσμικό ρόλο.
5) Αποφεύγει να έρθει σε επαφή με την τοπική κοινωνία.


Η παράταξή μας θα προσέλθει στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής την Τετάρτη 8/5/2019 για να οριστικοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της διεξαγωγής debate.
Λόγω της έναρξης των προεκλογικών ομιλιών ανακοινώνουμε τις διαθέσιμες ημερομηνίες για το Ενωτικό Κίνημα Σαμοθράκης μία από τις οποίες πιστεύουμε ότι θα αποδεχθούν και οι δύο άλλες παρατάξεις:
Από 14/5/2019 έως και 18/5/2019.
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Η ανακοίνωση του κου Βίτσα σχετικά με το Debate
Απάντηση σχετικά με το Debate Σαμοθράκη 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *