Uncategorized

Δήμος Σαμοθράκης : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 9 Μαρτίου, ο Δήμος Σαμοθράκης πραγματοποίησε την εκδήλωση με θέμα: ” Η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία: στερεότυπα και προκαταλήψεις που καλείται να αντιμετωπίσει” ως φόρο τιμής στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Διοργανώτρια της εκδήλωσης ήταν η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος, σε θέματα “Ισότητας των Δύο Φύλων”, Καλαϊτζή Κατερίνα και τον συντονισμό ανέλαβε η εκπαιδευτικός Ματσά Αθανασία.

Η ποιότητα της εκδήλωσης ήταν σε εξαιρετικό επίπεδο, καθώς οι τοποθετήσεις των ομιλητριών ήταν μεστές, γεμάτες βιώματα και πλημμύρισαν το κοινό με έντονα συναισθήματα. Γυναίκες προερχόμενες από διαφορετικούς χώρους, μας μίλησαν για τον πολυσύνθετο ρόλο της σύγχρονης γυναίκας, όπως επίσης και για τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που ακόμη υπάρχουν.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ομάδα μαθητριών του ΓΕΛ Σαμοθράκης, η οποία παρουσίασε μέρος του project που ετοίμασαν για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στα πλαίσια του προγράμματος EPAS ( Σχολείο – Πρέσβης της Ε. Ε.).

Παρών ήταν και ο δήμαρχος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και ανακοίνωσε την καθιέρωση πολλών δράσεων σε όλους τους τομείς.

Το συμπέρασμα από όσα ακούσαμε και είδαμε ήταν πως, μολονότι έχουν δοθεί αγώνες για την Κατεύθυνση της Ισότητας των Δύο Φύλων, η έμφυλη ανισότητα παραμένει, στερώντας από τις γυναίκες δικαιώματα σε όλους τους τομείς όλο και συχνότερα, ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.

Η προάσπιση της Ισότητας των Δύο Φύλων είναι υπόθεση και των γυναικών και των ανδρών, αν θέλουμε να ζήσουμε καλύτερα σε αυτόν τον κόσμο με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και αλληλοσεβασμό.

Ομιλήτριες της εκδήλωσης: Καλαϊτζή Κατερίνα, Καρυπίδου Βασιλική, Ματσά Τριανταφυλλιά, Βραχιώλια Ευδοκία, Γιαταγάνη Κωνσταντίνα, Ταμπάκη Καλλιόπη, Βάβουρα Μαλαματένια, Βροντάγια Αντωνία, Ζαβλάρη Ουρανία, Καμπούρη Αγγελική, Μαργαρίτη Μαρία, Χατέλου Ευαγγελία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *