Τεχνολογία

Φραγή πενταψήφιων μηνυμάτων

Φραγή πενταψήφιων μηνυμάτων Cosmote, Vodafone, Wind

Την πατήσατε κι εσείς; Ήρθε λοιπόν η ώρα να κάνετε επιτέλους φραγή στα πενταψήφια που σας τρώνε τα λεφτά

VODAFONE

Αν τα μηνύματα οφείλονται σε κάποια συνδρομή που έχετε ενργοποιήσει μέσω αποστολής γραπτού μηνύματος σε κάποιο 5ψήφιο αριθμό ή μέσω επίσκεψης σε κάποια σελίδα στο διαδίκτυο θα χρειαστεί να καλέσετε στο 13830 ή να απευθυνθείτε σε ένα κατάστημα Vodafone για να ελεγχθεί σε ποια εταιρία ανήκει ο αριθμός που τα αποστέλλει και να ενημερωθείτε για τις απαραίτητες ενέργειες απενεργοποίησης της συνδρομής.

Αν τα μηνύματα είναι από κάποιο άλλο αριθμό κινητού άγνωστο παντελώς σε εσάς, έχετε τη δυνάτοτητα να ενεργοποιήσετε ολική φραγή σε όλα τα εισερχόμενα SMS μέσω της ακόλουθης διαδικασίας:
Ενεργοποίηση: *35*αριθμός φραγής*16# και το πλήκτρο της λήξης κλήσης
Απενεργοποίηση: #35*αριθμός φραγής*16# και το πλήκτρο λήξης της κλήσης

Ο αριθμός φραγής για όλους τους συνδρομητές Vodafone είναι το 1234, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα αλλαγής του κοινού αριθμού φραγής με έναν τετραψήφιο της επιλογής σας. Τέλος μπορείτε να ελέγξετε αν η συσκευή σας δίνει τη δυνατότητα επιλεκτικής φραγής από συγκεκριμένους αριθμούς και να την ενεργοποιήσετε .

WIND

Αυτοματοποιημένη υπηρεσία ειδοποίησης χρέωσης: Την πρώτη φορά που θα λάβετε χρεώσιμο εισερχόμενο μήνυμα από πενταψήφιους αριθμούς τρίτων εταιρειών, η WIND σας προειδοποιεί σχετικά μέσω SMS και σας ενημερώνει για τη δυνατότητα φραγής της χρεώσιμης υπηρεσίας.

Για να κάνετε φραγή μέσω SMS: Μπορείτε πολύ εύκολα στέλνοντας ένα δωρεάν SMS από το κινητό σας στον αριθμό 1213 με την λέξη ΣΤΟΠ ή STOP, από κινητό WIND.

Για άρση φραγής ή πρόσβαση και πάλι στους πενταψήφιους αριθμούς SMS, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ομάδα Εξυπηρέτησης WIND στο 13800.

COSMOTE

Για την COSMOTE μπορείτε να ενεργοποίησετε φραγή των 5ψήφιων μηνυμάτων μέσα από την εφαρμογή My COSMOTE App και What’s Up App, εύκολα και γρήγορα επιλέξτε το Shop και πηγαίνετε στην ενότητα Υπηρεσίες Προστασίας.

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή και να:

  • Έχετε πλήρη εικόνα όλων των 5ψήφιων ΥΠΠ που έχετε πρόσβαση
  • Διακόψετε με ένα κλικ την πρόσβαση σε όλα τα SMS με χρέωση στη λήψη
  • Επιλέξετε όποτε εσείς θέλετε τα 5ψήφια ΥΠΠ (με χρέωση στο SMS αποστολής ή λήψης) στα οποία θέλετε νε έχετε ή όχι πρόσβαση

Με τον όρο φραγή εννοείτε η διακοπή της πρόσβασης σε ορισμένους ή όλους τους προορισμούς μέσω των οποίων παρέχονται οι ΥΠΠ. Η φραγή παρέχεται δωρεάν και γίνεται σε όλα τα κανάλια πρόσβασης (Φωνή, SMS, MMS). Αυτό σημαίνει ότι αν ενεργοποιήσετε τη φραγή στην πρόσβαση των ΥΠΠ, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες αυτές μετά από την υλοποίηση του αιτήματός σας. Όποτε το θελήσετε μπορείτε να κάνετε άρση φραγής.

Για φραγή στις υπόλοιπες αριθμοσειρές ΥΠΠ μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικό αίτημα ή να καλέσετε στο 13888 γαι οικιακούς πελάτες ή 13818 για εταιρικούς πελάτες

Η πρόσβαση στις ΥΠΠ είναι αρχικά ανοιχτή σε όλους τους συνδρομητές της COSMOTE και μπορεί να φραχθεί μόνο κατόπιν αιτήματος. 

Yπάρχουν και κάποιες εφαρμογές που μπορεί να είναι χρήσιμες



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *