Ενημέρωση

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

Στη Ρώμη  βρέθηκε η Νεανική Χορωδία Σαμοθράκης συνοδευόμενη από την Αντιδήμαρχο Σαμοθράκης κα Αντωνάκη Μόραλη Χρυσάνθη για να συμμετέχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ρώμης που πραγματοποιήθηκαν στις 5-7 Οκτωβρίου 2019.

Συγκεκριμένα η Νεανική Χορωδία Σαμοθράκης συμμετείχε στο 1ο Festival dei Cori και παρουσίασε ένα πρόγραμμα 23 χορωδιακών κομματιών προερχόμενα από την τοπική παράδοση και το διεθνές μουσικό ρεπερτόριο, σε συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Alessandrina του Complesso Santo Spirito di Sassia, στο κέντρο της Ρώμης, στις 5 Οκτωβρίου, μετά από πρόσκληση του Δήμου Ρώμης.

Επίσης η αποστολή έγινε δεκτή από την Πρόεδρο του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος της Ρώμης κα Sabrina Alfonsi στο Δημαρχείο στις 7 Οκτωβρίου παρόντων όλων των Αντιδημάρχων, όπου ανταλλάχτηκαν και αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το Λύκειο Tasso, παρουσία του  Έλληνα Πρέσβη κου Θ. Πασσά και της Πρόεδρου της Ελληνικής Κοινότητας Ρώμης κα Μ.Λινάρδου οι μαθητές του Λυκείου Ρώμης υποδέχτηκαν θερμά την αποστολή τραγουδώντας τον Εθνικό μας Ύμνο, ενώ  η χορωδία Σαμοθράκης έδωσε μια μικρή παράσταση ειδικά για το Ιταλικό Σχολείο. Η επίσκεψη έληξε με έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των μαθητών του Λυκείου της Ρώμης και των μελών της Χορωδίας Σαμοθράκης.

Η επίσκεψη στη Ρώμη αποτελεί τη δεύτερη δράση φιλοξενίας στο πλαίσιο του Συμφώνου Φιλίας που υπέγραψαν οι δύο Δήμοι των Μάιο του 2016. Ο Δήμος Σαμοθράκης είχε πραγματοποιήσει πρόγραμμα φιλοξενίας Ιταλών μαθητών και εκπροσώπων του Δήμου τον Σεπτέμβριο του 2017 υλοποιώντας Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες».

Με δεδομένο ότι ο Δήμος Σαμοθράκης στοχεύει στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων με τον Δήμο της Ρώμης, απηύθυνε πρόσκληση προς την Πρόεδρο κα Sabrina Alfonsi ώστε ένα υπογραφεί το Σύμφωνο Φιλίας και στη Σαμοθράκη. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *