ΔραστηριότητεςΕνημέρωση

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ “ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ” ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019

Η Μονάδα Αθλητικής Αριστείας & την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συμφώνησε με τον Δήμο Σαμοθράκης να υλοποιήσει τα Αθλητικά Μονοπάτια. 
Τα Αθλητικά Μονοπάτια είναι ένα πρόγραμμα προώθησης της αθλητικής παιδείας, μέσω δράσεων που προάγουν την ψυχική και σωματική υγεία. 
Το πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-17 λαμβάνει χώρα καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 09:30-13:30 & 18:00-20:00 σε επιλεγμένους χώρους (παραλία & σχολείο) από ομάδα επιλεγμένων επαγγελματιών.
Όλες οι αθλητικές δραστηριότητες προσφέρονται δωρεάν στους συμμετέχοντες. Το αθλητικό πρόγραμμα προώθησης της αθλητικής παιδείας θα ξεκινήσει την 1 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 19 Ιουλίου του 2019. 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: εκμάθηση ασφαλούς κολύμβησης, αθλητικές δραστηριότητες, πνευματικές δραστηριότητες, όπως το σκάκι, διαδραστική γνωριμία και εξοικείωση με άτομα με αναπηρία. 
Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αντίστοιχης υπεύθυνης δήλωσης συμμετοχής.
Οι αιτήσεις συμμετοχής των παιδιών θα παραλαμβάνονται από τα σχολεία στο Κέντρο Κοινότητας Σαμοθράκης με την υπογραφή του κηδεμόνα από Δευτέρα 6/5 μέχρι και τη Πέμπτη 9/5. 
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2015 σε νησιά της άγονης γραμμής, προσφέροντας μαζί με τις υπηρεσίες και τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό (26-νησιά, 3000 παιδιά) και διεξάγεται φέτος για πέμπτη χρονιά. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργική ενασχόληση των παιδιών με έμφαση στην ανάπτυξη των αθλητικών και κιναισθητικών δεξιοτήτων τους και την ενίσχυση της αθλητικής τους κουλτούρας. Για την υλοποίηση του προγράμματος επιλεγμένοι καθηγητές φυσικής αγωγής επιμορφώνονται σε θέματα άσκησης, διατροφής και υγείας, ειδικά διαμορφωμένα για τους πληθυσμούς των περιοχών διεξαγωγής του, ενώ στο πρόγραμμα συμμετέχουν σκακιστές και άλλες ειδικότητες.
Τα θετικά αποτελέσματα του προγράμματος Αθλητικά Μονοπάτια τα προηγούμενα χρόνια, καταγράφηκαν από επιστημονικούς συνεργάτες του προγράμματος τόσο σε επίπεδο κιναισθητικής, όσο και ψυχοσωματικής βελτίωσης. Κοινωνικοποίηση, ομαδική δράση, ανάδειξη φυσικών ικανοτήτων των παιδιών, διαμόρφωση θετικής στάσης απέναντι στην άσκηση και την υγεία, είναι μερικά από τα πιστοποιημένα ευεργετήματα του προγράμματος.
Είμαστε ευτυχείς που η Σαμοθράκη εντάσσεται φέτος στον κύκλο των σεμιναρίων αυτών και ευελπιστούμε να τύχει της αποδοχής των πολιτών, ώστε να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν τα μικρά παιδιά σε δράσεις που προάγουν την ψυχική και σωματική υγεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *