Ενημέρωση

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας

Έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για το Μεταφορικό Ισοδύναμου στο σκέλος των Καυσίμων.

Σύμφωνα με το άρθρο 112 του ν.4714/2020, από 1-8-2020 η καταβολή του Αντισταθμίσματος Νησιωτικού Κόστους (ΑΝΗΚΟ) του ν.4551/2018, όπως ισχύει, για την προμήθεια των επιλέξιμων υγρών καυσίμων, θα γίνεται απευθείας στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις των 34 νησιών της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου, που είναι δικαιούχοι του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη (MAN) και του Μοναδικού Αριθμού Νησιωτικής Επιχείρησης (ΜΑΝΕ).

Το μέτρο εφαρμόζεται πιλοτικά από την 1 Αυγούστου 2020 στα κάτωθι νησιά:

Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος, Αλόννησος, Αμοργός, Ανάφη, Αντίπαρος, Αστυπάλαια, Ίος, Ικαρία, Κάρπαθος, Κάσος, Κέα, Κίμωλος, Κύθηρα, Κύθνος, Λειψοί, Λέρος, Μεγίστη, Μήλος, Νίσυρος, Πάτμος, Σαμοθράκη, Σέριφος, Σίκινος, Σίφνος, Σκιάθος, Σκόπελος, Σκύρος, Σύμη, Τήλος, Φολέγανδρος, Φούρνοι, Χάλκη και Ψαρά.

για τα κάτωθι επιλέξιμα υγρά καύσιμα:

  • Όλοι οι τύποι αμόλυβδης βενζίνης, όλοι οι τύποι πετρελαίου κίνησης, όλοι οι τύποι πετρελαίου θέρμανσης κατ’ οίκον καθώς και το υγραέριο κίνησης (Autogas).

Οι κάτοχοι ΜΑΝ και ΜΑΝΕ των ανωτέρω νησιών μπορούν να καταχωρίσουν τις αποδείξεις προμήθειας επιλέξιμων καυσίμων που έχουν λάβει από την 1η Αυγούστου 2020, καθώς και να προμηθεύονται υγρά καύσιμα, με άμεση καταχώριση της απόδειξής τους από τους πρατηριούχους, αφού πραγματοποιήσουν είσοδο στο Πληροφοριακό Σύστημα του Μ.Ι. και αποδεχτούν τους όρους συμμετοχής τους στη δράση του Μ.Ι. Καυσίμων

μπορείτε να καταχωρήσετε τις αποδείξεις σας εδώ

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση:

2020_12_28_enarksi_MI_KAUSIMWN

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *